Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Potraviny v boji proti rakovině - Česnek

Česnek

Výsledky práce mnoha výzkumníků dokazují, že konzumace česneku snižuje riziko vzniku nádorových onemocnění. Dokonce u pravidelných konzumentů této suroviny je výskyt různých druhů rakoviny nižší až o 32 % než u lidí, kteří česnek nekonzumují vůbec. Jak vysvětlit protirakovinový účinek česneku? Sloučeniny, které česnek obsahuje, zpomalují dělení buněk – hlavně rakovinových, ale také ochraňují buňky před působením volných radikálů a následně vzniku rakovinových buněk. Podle výzkumů provedených na potkanech je podáváním česneku možné ochránit až 80% genetického materiálu buňky. Známé jsou také blahodárné účinky česneku a citrónu, například česnek s citronem bezvadně zabírá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. Konkrétní recepty jak použít česnek a citron se dozvíte na webu Krasojízda.cz. Přímý odkaz je zde: K čemu slouží česnek a citron.

Zdroj: Potraviny v boji proti rakovině
Zveřejněno: 19.7.2015



SiteMAP