Facebook Twitter Pinterest email tisk

Chlorella nebezpečí - chlorella a houstnutí krve

Chlorella a houstnutí krve

Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K má za následek srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Vitamín K zároveň také způsobuje houstnutí krve a tím kupříkladu oslabuje účinnost léků na ředění krve, například léku Warfarin. Při současném užívání chlorelly a těchto antikoagulačních léků (Warfarin, Heparin a podobně) zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale léky na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.

Zdroj: Chlorella nebezpečí
Zveřejněno: 30.7.2012



SiteMAP