Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Rýmovník - využití - jak udělat čaj z rýmovníku

Jak udělat čaj z rýmovníku

Čaj z rýmovníku tlumí bolest hlavy, spouští se po něm rýma a účinkuje při kašli.

Čaj je vhodné připravovat z čerstvých listů. Rýmovník je totiž opravdu šťavnatý a plný vody a dalších látek, a tak je velmi náročné jej usušit. Ve srovnání s jinými bylinami trvá sušení listů rýmovníku velmi dlouhou dobu, někdy se to dokonce úplně nepodaří. Pokud si tedy chcete připravit čaj z rýmovníku, natrhejte a omyjte čerstvé lístky. Na přípravu čaje do jednoho hrnku postačí jeden list rostliny, listy jsou totiž vcelku velké a jejich aroma i obsah látek jsou dostatečné. Zalijte horkou vodou a nechejte několik minut louhovat, poté může okamžitě popíjet. Čaj krásně voní. Trápí-li vás chrapot nebo kašel, oslaďte si jej medem a brzy se vám uleví.

Zdroj: Rýmovník - využití
Zveřejněno: 10.1.2017



SiteMAP