Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Inhalace při rýmě - kuchyňská sůl na inhalaci

Kuchyňská sůl na inhalaci

Při inhalaci na rýmu nasypte do hrnce 100–200 gramů soli, 20 gramů různých bylinek, ideálně černý bez, tymián, skořici, hřebíček nebo zázvor, a přidejte také citronovou šťávu (30 ml), můžete rovněž nakapat několik (cca 5–10) kapek přírodní emulze nebo oleje, které koupíte v lékárně. Zalijte 1,5 litrem vařící se vody. Hrnec dejte na stůl, přikryjte svou hlavu a hrnec zároveň ručníkem a zajistěte, aby pára nikde neunikala. Dýchejte zhluboka nosem a inhalujte minimálně 15–20 minut nebo i déle (maximálně tři čtvrtě hodiny). Dávejte však pozor, ať se neopaříte. U malých dětí se inhalace nedoporučuje z bezpečnostních důvodů. Inhalaci opakujte 2–3krát za den (ideálně ráno, odpoledne a večer). Vezměte si s sebou kapesníky, protože se budete potit a budou se uvolňovat dutiny, takže budete i smrkat. Při každém smrkání se vysmrkejte pořádně, až do té doby, kdy už nebudete schopni nic vysmrkat. Před a po každé inhalaci je také dobré sníst 1 až 2 stroužky česneku (loupejte ideálně keramickým nožem nebo ručně, protože kovové nože ničí vitamíny). Hodně to pálí, ale pomůže vám to.

Zdroj: Inhalace při rýmě
Zveřejněno: 10.3.2016



SiteMAP