Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Svědění kůže - léčba svědění

Léčba svědění

Vyvarujte se potravinám, které vyvolávají alergické reakce, protože právě tyto potraviny způsobují nepříjemné svědění.

Pokuste se snížit příjem soli, protože sůl může absorbovat vodu, čímž dochází k suché pokožce, která se projevuje právě již zmiňovaným nepříjemným svěděním.

Někdy může dojít po konzumaci vajec a kuřecího masa k výskytu vyrážky nebo svědivé tendenci. Vyhněte se tedy i potravinám způsobující vyrážku a svědění.

Velmi užitečný je vitamín C, který vám pomáhá posílit imunitu a pomáhá v boji proti svědění. Vhodné je zvýšit příjem potravin bohatých na vitamín C, konkrétně se jedná o zelenou listovou zeleninu a citrusové plody (pomeranče, grepy a citróny).

Zdroj: Svědění kůže
Zveřejněno: 27.9.2013



SiteMAP