Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Potraviny v boji proti rakovině - luštěniny, rýže, sója

Luštěniny, rýže, sója

Jsou významným zdrojem velmi cenné látky – inositolu, která byla v posledních letech podrobena mnoha výzkumům a výsledky nasvědčují, že se jedná o nesmírně důležitou látku. Jedna ze studií prokázala, že mimo jiné působí i proti vzniku rakoviny prsu a prostaty avšak inositol chrání před nádorovými onemocněními všeobecně. Má navíc výjimečnou schopnost chránit lidský organismus před vlivem volných radikálů a také pomáhá předcházet vzniku civilizačních onemocnění, jakými jsou cukrovka, rakovina, vysoká hladina cholesterolu atd. Inositol bojuje proti vzniku nádorů tím, že zvyšuje aktivitu přirozených tak zvaných zabíječů buněk nádorového bujení. Tuto látku si však tělo neumí v dostatečném množství vytvořit, a proto ji musí přijímat v potravě. Jelikož skladba stravy v rozvinutých zemích, mezi které ČR patří, je na tyto cenné látky chudá, vzniká jejich nedostatek. Lze ho odstranit užíváním ve formě doplňku stravy.

Zdroj: Potraviny v boji proti rakovině
Zveřejněno: 19.7.2015



SiteMAP