Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Meruňkový olej - meruňkový olej na pokožku

Meruňkový olej na pokožku

Meruňkový olej je lehký a jemný. Používá se v krémech, pleťových vodách a jiných kosmetických výrobcích. Organický meruňkový olej je lisovaný za studena a má velmi slabou aromatickou vůni, což z něj dělá velmi účinný nosný olej. Nosné oleje se používají k ředění vonných olejů před tím, než dojde k jejich aplikaci na kůži.

Meruňkový olej snadno a jemně hydratuje pokožku. Zároveň je velmi účinný na mastnou pleť a hormonální, reaktivní pokožku. Lehká textura oleje z meruňkových jader je vhodná pro pleťová séra nebo směsi olejů používaných k hydrataci obličeje. Meruňkový olej je celkem světlý, což je výhoda, protože nezanechává na pokožce žádné viditelné změny. Ačkoli je meruňkový olej nejužitečnější pro mastnou pleť, je vhodný i pro použití na každý typ pleti. Meruňkový olej také napomáhá s hydratací suché pokožky. Organický meruňkový olej je bohatý na kyselinu linolovou. Tato kyselina udržuje rovnováhu vlhkosti pokožky. Zároveň dochází ke zpevnění a tonizaci pleti. Také obsahuje velké množství vitamínů A a E, které zklidňují pokožku a zpomalují známky stárnutí. Mezi velmi pozitivní výhody tohoto oleje patří protizánětlivý účinek, který je vhodný pro uklidnění drobných kožních poranění (ekzém).

Zdroj: Meruňkový olej
Zveřejněno: 8.12.2013



SiteMAP