Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Odkyselení organismu stravou - pojivová tkáň a ledviny

Pojivová tkáň a ledviny

Akutní onemocnění je snaha organismu mobilizovat své rezervy a upozornit na hrozící nebezpečí. V tuto chvíli hraje velký význam pojivová tkáň, jelikož právě v ní se ukládají kyseliny. Všechny buňky a orgány jsou obklopeny právě pojivovou tkání. Ukládání kyselin v pojivové tkáni má nepříznivý vliv převážně na ledviny. Při zvýšené aktivitě nebo po jídle nejsou ledviny schopné bezprostředně odstranit soli, které se vyvinuly v průběhu neutralizace, jelikož pracují příliš pomalu.

Během spánku ledviny odstraní uložené kyselin. Kyselá moč se tak obvykle vyskytuje v dopoledních hodinách. Můžete si sami provést test na akumulaci kyseliny v pojivové tkáni. Původně hladká a jemná podkožní buněčná tkáň se stává pevnou, tvrdou a reaguje na tlak bolestí. Kůže začíná být rosolovitá a podstupuje změny (celulitidu). Nejhorší katastrofy způsobené kyselostí jsou srdeční infarkt a mrtvice. Velmi kyselé prostředí je zodpovědné za vznik neuróz a gangrén dolních končetin, které mohou vyústit v amputaci nohy.

Zákeřnost kyselého prostředí tkví v tom, že v mládí metabolismus organismu funguje dobře a je schopen se s kyselým prostředím vyrovnat. Ovšem s přibývajícím věkem dochází ke zpomalení metabolismu, dýchání, tělesné aktivity, poklesu hormonálních hladin a poklesu imunity – a problém je na světě.

Zdroj: Odkyselení organismu stravou
Zveřejněno: 1.4.2016



SiteMAP