Facebook Twitter Pinterest email tisk

Co jíst a pít při prujmu a zvracení - polévky při střevních potížích

Polévky při střevních potížích



Rýžová polévka s mrkví

Ingredience:

Postup přípravy:

Nejprve si přebereme rýži, spaříme ji a propláchneme. Mezitím si dáme vařit asi 1 l vody. Jakmile se voda přivede k varu, osolí se a přidá se do ní rýže. Ta se chvíli povaří. Mezitím si omyjeme, oloupeme mrkev a nastrouháme ji. Přidáme ji k rýži. A vše společně vaříme, dokud rýže nezměkne (měla by být lehce rozvařená). Pro děti je na počátku průjmového onemocnění potřeba polévku ještě rozmixovat a podávat po troškách.



Bramborová polévka

Ingredience:

Postup přípravy:

Nejprve si omyjeme kořenovou zeleninu, a pak ji oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu přidáme do vody a dáme vařit. Mezitím si oloupeme brambory a i je nakrájíme na kostičky. Brambory přidáme k zelenině. Vše osolíme a přidáme kmín. Než se zelenina a brambory uvaří, připravíme si jíšku z oleje a hladké mouky (nejprve si rozehřejeme olej, pak k němu přidáme hladkou mouku a vše mícháme, dokud se mouka neosmaží dozlatova). Jíškou pak polévku zahustíme. Nakonec se přidá pokrájená petrželová nať.



Mrkvová polévka

Ingredience:

Postup přípravy:

Nejprve si řádně omyjeme a ostrouháme mrkev. Tu pak nakrájíme na kostičky / proužky (je to jedno). Mrkev necháme vařit tak dlouho, dokud nezměkne. Po změknutí mrkev slijeme a opět ji zalijeme vodou (tentokrát již malinko osolenou). Mrkev necháme ještě chvíli povařit a pak ji ve vodě rozmixujeme.

Zdroj: Co jíst a pít při prujmu a zvracení
Zveřejněno: 20.2.2019



SiteMAP