Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Infekční rizika na dovolených - rady na poslední chvíli

Rady na poslední chvíli

Pokud se u vás na dovolené objeví horečka nebo třesavka, průjem, který je spojený i s vylučování krve ve stolici, tak byste měli vyhledat místní zdravotnické zařízení a pokud se to přihodí až po návratu, tak byste měli navštívit zdejší zdravotnická pracoviště, která jsou k tomu určená. 
Po celou dobu pobytu je potřeba dbát na kvalitu jídla a pití. To je to nejdůležitější. Pít pouze balené nápoje v originálních obalech, nebo v plechovkách a nedávat si do nich led, nápoje nechat zchladit celkově v lednici. Jíst jen jídla, která jsou tepelně upravená nebo která jsou připravena v nějaké čisté restauraci nebo hotelu, který vypadá, že je tam malé riziko možné kontaminace mikroby. Spíše se bránit jídlům, která jsou jen omytá, například nějaké saláty, ač jsou normálně zdravé. Tato preventivní opatření jsou důležitá zejména v exotických destinacích, ve středomořských destinacích je třeba jen zvýšené pozornosti, ale například v Indii, tak tam by se to mělo dodržovat výhradně na 100%.
 

Věříme, že vaše dovolené a cestování proběhnou bez nehody, bez všelijakých průjmových onemocnění, a že si ze svých cest přivezete jenom příjemné zážitky.

Zdroj: Infekční rizika na dovolených
Zveřejněno: 7.8.2012



SiteMAP