Facebook Twitter Pinterest email tisk

Studené ruce - raynaudův syndrom a funkční výživa

Raynaudův syndrom a funkční výživa

Vyhýbejte se studeným jídlům, studeným nápojům a zmrzlině. Do svého každodenního jídelníčku zařaďte potraviny, které organismus zahřejí, například: rýži, česnek, žampiony, kuřecí maso, vepřové maso, potraviny „plné slunce“, to jest plody z jižních zemí.

Pálivé koření, tabasco nebo chilli pak jídlo dochutí, ale také zrychlí krevní oběh a zahřejí končetiny.

Důležité je i dodržování pitného režimu. Pozor však na pití kávy a kofeinových nápojů. Naopak sklenka červeného vína je žádoucí: zahřeje organismus a posílí i srdce.

Listy stromu ginko biloba pomáhají hned třikrát: zvyšují schopnost tkáně déle vydržet bez dostatku krve, zlepšují průtokové vlastnosti krve, pohlcují volné radikály. Riziko ucpání cév je podstatně nižší.

Zdroj: Studené ruce
Zveřejněno: 1.9.2016



SiteMAP