Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Jídelníček při dně s ohledem na puriny - recepty

Recepty



Rýže s nudlemi

Ingredience: 4 lžíce másla, ½ šálku tenkých nudliček, 1 šálek rýže, 2 a ¼ šálku vařící vody, ¾ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, ¼ lžičky skořice.

Postup: V pánvi rozpusťte máslo, přidejte nudle a při mírné teplotě restujte, dokud se kousky nudlí neopečou dozlatova. Přidejte rýži a smažte další 1 minutu. Vmíchejte zbývající přísady (kromě skořice) a pak přiveďte vše k varu. Přikryjte a vařte na mírném ohni 12 minut. Vypněte teplo a promíchejte. Položte na talíř, lehce posypte skořicí a podávejte jako přílohu se zeleninou.



Česnekové brambory

Ingredience: 2 šálky šťouchaných brambor, 3 stroužky česneku, 6 lžic olivového oleje, ½ šálku nízkotučného jogurtu, 1 lžička soli, ¾ lžičky pepře, 8 vypeckovaných černých oliv nakrájených na půlky, 4 ředkvičky nakrájené na plátky.

Postup: Vše důkladně promíchejte a ozdobte olivami a ředkvičkami.



Okurka v jogurtu

Ingredience: 2 šálky hladkého nízkotučného jogurtu, 1 středně velká oloupaná okurka nakrájená na čtvrtky a pak na tenké plátky, 2 lžíce jemně nasekané čerstvé máty, 2 stroužky česneku, drcený kmín, ½ lžičky soli.

Postup: Všechny přísady vložte do servírovací mísy a důkladně promíchejte.



Nudle s parmazánovou omáčkou

Ingredience: 1 balík tenkých nudliček, 1 šálek strouhaného parmazánu, 2 stroužky česneku, 4 lžíce jemně nasekaného čerstvého koriandru, 6 lžic olivového oleje, ¾ lžičky soli, ½ lžičky pepře.

Postup: Nudle uvařte dle návodu, vložte do servírovací mísy, přidejte zbylé ingredience a zamíchejte.

Samozřejmě receptů je celá řada a fantazii se meze nekladou, vždyť možností máte celou řadu. Použít můžete skopové 46 mg, hovězí 40 mg, kuřecí 40 mg, králičí 38 mg, zvěřina 37 mg, anglická slanina 25 mg, šunka 24 mg, losos 22 mg, žloutek 5 mg, vejce 2 mg, mléko 1 mg, bílek 1 mg, lískové ořechy 10 mg, mandle 9 mg, vlašské ořechy 8 mg, bílé pečivo 8 mg, pšeničná mouka 0 mg, špenát 23 mg, chřest 14 mg, celer 10 mg, květák 10 mg, ředkvičky 6 mg, kapusta 6 mg, brambory 6 mg, kedlubny 5 mg, fazolové lusky 5 mg, okurky 3 mg, mrkev 2 mg, cibule 1 mg, borůvky 2 mg, jahody 5 mg, hrušky 1 mg. Z koření můžete použít kmín, pažitku, majoránku, petržel. Pokud rádi mlsáte, můžete konzumovat ovocnou zmrzlinu, puding, sušenky, koktejly, želatinu a občas i ovocné tvarohové knedlíky.

Zdroj: Jídelníček při dně s ohledem na puriny
Zveřejněno: 25.3.2015



SiteMAP