Facebook Twitter Pinterest email tisk

Ricinový olej na pokožku - ricinový olej

Ricinový olej

Za studena lisovaný ricinový olej pochází z rostliny zvané ricinovník – skočec obecný. Plodí velmi zajímavé tygrované plody připomínající kaštany. Původem jde o okrasnou rostlinu z tropů, u nás se pěstuje pro své regenerační a hojivé účinky s využitím ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu při výrobě mýdel, parfémů, dále také při výrobě maziv, brzdových kapalin, inkoustů, barviv a nátěrových hmot, používá se rovněž do plastů a vosků a v některých zemích i do pohonných hmot. Semena ricinovníku jsou jedovatá, přesto mají pro lidské tělo blahodárné účinky. Ve velice slabé koncentraci je lze použít pod dozorem lékaře jako silné projímadlo.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku
Zveřejněno: 30.7.2013