Facebook Twitter Pinterest email tisk

Výhody ricinového oleje - ricinový olej v péči o pokožku

Ricinový olej v péči o pokožku

Ricinový olej se užívá k výrobě řady kosmetických přípravků, kdy se využívají jeho promašťující a hydratační vlastnosti. Čisticí ricinový olej se aplikuje na vysušenou a poškozenou pokožku, napomáhá hydrataci a regeneraci, zjemňuje pokožku. Pro svou vysokou viskozitu se však v přímé aplikaci na tělo často ředí jemnějšími oleji, které pomohou jeho snadnější vstřebatelnosti. Doporučuje se například kombinace s panenským dýňovým olejem s vysokým obsahem zinku, ten mastný ricinový olej zjemní, obohatí o cenné minerály a vitamíny, zároveň mu dodá tmavší odstín. Ricinový olej je účinný také pro zpomalení tvorby vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska. Aplikuje se proti vráskám na krku a dekoltu. Ricinový olej se uplatňuje také při odstraňování pigmentových skvrn na pokožce.

Zdroj: Výhody ricinového oleje
Zveřejněno: 10.6.2013



SiteMAP