Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Psyllium - Účinky

Účinky

Psyllium obsahuje čistou rozpustnou vlákninu a má schopnost na sebe vázat vodu, což vede ke zvětšení jeho objemu. Po kontaktu s vodou a v trávicím traktu Psyllium výrazně zvětší svůj objem a získá gelovou konsistenci. V žaludku se tak zvýší objem nekalorické stravy, dojde k prodloužení doby vyprazdňování žaludku a prodloužení doby vstřebávání sacharidů ze střev. Ve střevech gel při svém průchodu podporuje peristaltiku a pozitivně ovlivňuje průběh trávení, přičemž dochází k přirozenému pročištění střev (zejména tlustého střeva). Po rozpuštění vlákniny v tekutině nabobtná až 40krát. Této unikátní vlastnosti se využívá při redukčních kúrách, protože je tak možné omezit příjem jiné kalorické potravy. Již po několika dnech užívání Psyllium dokáže navodit správnou hustotu stolice. Mechanickou silou odsouvá z trávicího traktu škodlivé zplodiny a zabraňuje tak vstřebávání cukrů a cholesterolu do krve. Tato rozpustná vláknina není návyková, a proto je vhodná pro dlouhodobé užívání.

Zdroj: Psyllium
Zveřejněno: 14.3.2016



SiteMAP