Facebook Twitter Pinterest email tisk

Protizánětlivá mast - výroba protizánětlivé masti

Výroba protizánětlivé masti

Ingredience: 5 g kořene kostivalu, 5 g jinanu dvoulaločného, 5 g rozmarýny, 3 g arniky, 100 g bambuckého másla

Postup: Sušené bylinky rozdrtíme, vložíme do porcelánové nebo skleněné misky, přidáme bambucké máslo, vložíme do vodní lázně a zahříváme po dobu 5 hodin. Voda nesmí vřít, maximálně může perlit. Je nutné vodu stále kontrolovat, aby se neodpařila. Potom se macerát přefiltruje přes plátýnko, nalije do 100ml dózy a nechá vychladnout. Mast se používá k promazávání postižené části. Díky kombinaci bylinek má mast protizánětlivé a protirevmatické účinky. Mast však nenahrazuje lékařskou péči.

Zdroj: Protizánětlivá mast
Zveřejněno: 25.4.2016



SiteMAP